100% buchta

15. července 2017 v 22:14 | Ji
Ahoj,
dneska večer vám věnuji jeden naprosto jednoduchý a geniální tip. Miluji sladké, všechny koláče, koblížky, štrůdly. Vždy se doma našla nějaká ta mouka a tak jsem pekla a zdokonalovala se ve svých dovednostech, až jsem si vymyslela svoji variaci veřejně známého receptu.

Potřeby:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilínový cukr (lépe opravdový vanilkový)
kokos, hrubá mouka

elekrický ruční mixér

Postup:
Oddělíme žloutky od bílků.
Ke žloutkům přidáme vanilkový cukr a šleháme dokud žloutky nenapění.
K nim přidáme mléko a dobře promícháme mixérem.
Mouku zamícháme s práškem do pečiva a polovinu pomalu přisypeme do mísy.
Přilijeme olej, promícháme.
Poté přidáme cukr a záhy zbytek mouky. Dobře promícháme. Trpělivost se opravdu vyplácí :)
Ze žloutků vyšleháme polotuhý sníh, který jemně vařečkou zamícháme do připraveného těsta.
Základ je, aby těsto bylo lehké a nadýchané.

Těsto rozlijeme na plech (nebo do formy), který je vymazaný máslem (nebo jiným tukem) a posypaný kokosem a trochou hrubé mouky.
Na těsto je ideální pokládat ovoce. Můžete posypat i posypkou.
Pokud část mouky nahradíte mletými ořechy (kokosem, ovesnými vločkami) je buchta zase úplně jiná, ale stejně výborná.
Fantazii se meze nekladou a v pečení se dá využít téměř cokoliv.

Buchta se peče při 180°C asi 30-40 minut. Hotová je tehdy, když po zapícnutí špejle vytáhnete špejli suchou.
Tak to je "moje" nejzákladnější, hned hotová buchta/bábovka, která se dá obměňovat na mnoho způsobý.
Bezvýznamné upozornění pro jedlíky: Z teplé buchty bolí břicho. Nespalte si pusu.
pěkný večer přeje Jiyeon ;)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Irda Irda | Web | 15. července 2017 v 22:27 | Reagovat

Já jsu zas líná celkem péct :D :D spíš mě baví dělat jídlo z masa,ale něco takovýho už jednou dělala máma a tuším to chutnalo hodně dobře :D

2 dasijiyeon dasijiyeon | E-mail | Web | 16. července 2017 v 21:24 | Reagovat

[1]: tak já nejsem masožravec. Mám asi fyziologicky vyšší spotřebu cukrů :D Takovou buchtu dělám třeba každý týden, takže už mi postup nezabere víc jak 15 minut a jídlo je hotové :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama